НОВИНИ

krz_News-23

28.11.2017

ТЕРМОПОМПЕН БОЙЛЕР KAISAI

Термопомпеният бойлер KAISAI е енергоспестяващ уред, предназначен за затопляне на битова гореща вода в жилищни и обществени сгради, хотели, ресторанти и работилници. Уредът може да се използва и за охлаждане на килери, сървърни или технически помещения.

Предвид факта, че термопомпеният бойлер използва въздуха като източник на топлина, разходите за производство на топла вода са до 80% по-ниски, отколкото при традиционните уреди за отопление, като например електрически бойлери. Освен това, уредът е отлична алтернатива на слънчевите колектори, понеже за разлика от тях, той може да работи през цялата година без прекъсване, не само в слънчеви дни.

Потребителите, които търсят енергийно ефективна и иновативна замяна на традиционния и скъп бойлер, са заинтересовани от надеждното и изгодно решение от марката KAISAI. KAISAI термопомпеният бойлер се отличава с висока енергийна ефективност (клас А) и има висок COP от 3.5.

Високата ефективност на топлопренасяне и адекватното изходно налягане са осигурени от външен топлообменник с микро серпентини в резервоара за вода. Термопомпеният бойлер KAISAI използва адаптивно управление на електронния разширителен вентил, който се регулира автоматично според зададените работни условия.

Термопомпеният бойлер има мощен компресор, предназначен за работа при висока температура и високо налягане. Резервоарът за вода е изработен от висококачествена неръждаема стомана и неговите антикорозионни свойства се поддържат от използваният магнезиев анод. Уредът има функция против замръзване и автоматично размразяване, които решават проблема със заледяването и замръзването на топлообменника. В случай на спад в производителността на помпата поради ниски външни температури, се включва вграденият електрически нагревател.
Изключително интуитивният контролер дава на потребителите възможност за избор на четири режима – пестене, предварителна настройка, нощен и ел.нагревател. Температурният диапазон може да се настрои от 35°C до 70°C.

Заслужава да се отбележи, че екологичният хладилен агент R134a, използван в уреда, не замърсява въздуха и не създава риск от отравяне с въглероден окис, като по този начин гарантира безопасността на устройството.
Уредът може да работи автоматично, без надзор, като подходящо място за монтаж може да бъде гаража, склада или избата.