НОВИНИ

krz_News-23

10.03.2017

Икономичният начин за производство на битова гореща вода

KAISAI термопомпеният бойлер е енергоспестяващ уред предназначен за отопление на вода за битови нужди в жилищни и административни сгради, хотели и ресторанти. Устройството може да се използва и като източник на охлаждане за помещения като килери, сървърни и технически помещения.

Имайки предвид, че термопомпата използва безплатен източник на топлина – околния въздух, разходите за производство на топла вода чрез нея са до 80% по-ниски, отколкото при използването на традиционните източници на топлина, като електрически котел. Уредът е и отлична алтернатива на слънчевите колектори, защото за разлика от тях, той загрява водата през цялата година и по всяко време, а не само в слънчеви дни.

Ако търсите енергоефективна и иновативна замяна на традиционния и скъп бойлер, вижте надеждното решение на KAISAI, което освен това е на ниска цена. Термопомпата KAISAI се отличава с висока енергийна ефективност (клас A) и високи показатели на COP от 3,5.

Високата ефективност на топлопренасяне и адекватното изходно налягане осигуряват външен топлообменник под формата на тръба с микронамотки в пряк контакт с резервоара за вода. Термопомпата на KAISAI използва адаптивно управление на електронния разширителен клапан, чийто ъгъл на отваряне се регулира автоматично според работните условия на устройството.

Термопомпата има мощен компресор, проектиран за работа с висока температура и високо налягане. Бойлерът е изработен от висококачествена неръждаема стомана, а антикорозионните му свойства се подобряват допълнително чрез използването на магнезиев анод. Устройството има функции против замръзване и автоматично размразяване, които решават проблема с обледяването и замръзването на топлообменника. В случай на спад в мощността на термопомпата поради ниските външни  температури, може да се включи вграденият електрически нагревател.

Интуитивният кабелен контролер дава на потребителите възможност за избор между пет режима на гореща вода – спеставящ, предварително зададен, нощен и електрическо отопление. Температурният диапазон за настройка е от 35°C до 70°C.

Заслужава си да отбележим, че екологичният хладилен агент R134a, използван в термопомпата KAISAI, не замърсява въздуха и не представлява риск от отравяне с въглероден окис, като по този начин се гарантира безопасността на устройството.

Уредът може да работи автоматично, без да е необходимо наблюдение, а подходящо място за монтаж може да бъде например гараж, склад или мазе.