НОВИНИ

1040x812_EN

28.04.2021

НОВИ ФОТОВОЛТАИЧНИ МОДУЛИ KAISAI

Като доставчик на енергийно ефективни системи за топлинен комфорт, компанията Klima-Therm – генерален дистрибутор и собственик на марка на KAISAI, разширява своята гама с нови решения в сегмента на възобновяемите енергийни източници, чието действие се основава на получаване, преобразуване и използване на природни и екологични енергийни ресурси. Фотоволтаичните модули KAISAI са друга гама от продукти, след термопомпи въздух-вода и централна вентилация и рекуперация, разширяваща портфолиото на компанията в този сегмент и представляваща още един етап в нейното развитие в областта на решенията, използвани в сгради с ниска и нулева енергия.

Фотоволтаикът, като технология за преобразуване на енергията от слънчевата радиация в електричество, е един от най-важните сектори на ВЕИ, като се присъединява към световната тенденция на производство без емисии, използване и съхранение на електричество и възстановяване на генерираната топлина. Навлизайки в нов етап от своето развитие, Klima-Therm се вписва в изпълнението на основната цел на енергийната трансформация, която се извършва в момента и която е една от основните насоки на дейностите на Европейския съюз, а именно опазването на природната среда, включително подобряване на качеството на въздуха.

– Ние третираме отговорния, проекологичен подход към нашия бизнес предмет като един от нашите приоритети. Устройствата, предлагани от Klima-Therm Group, отговарят на прогресиращите законодателни промени и политиката на Европейския съюз, която предполага, наред с други неща, електрификация на отоплението и охлаждането въз основа на нарастващия дял на ВЕИ. До 2040 г. нуждите от отопление на всички домакинства трябва да бъдат покрити от системна топлина и от индивидуални източници с нулеви или ниски емисии със значителен дял на термопомпи и фотоволтаични инсталации – коментира Павел Деска, технически директор в KLIMA-THERM Group, и добавя: – В Полша развитието на ВЕИ се насърчава не само от законодателни промени, но и от изпълнените програми за финансова подкрепа на национално и местно ниво, технологичния напредък, който се изразява в намаляване на инвестиционните разходи за ВЕИ и най-вече от промяна в социалното съзнание в областта на изпълнение на екологични действия и икономически ползи, произтичащи от зелената енергия и така нареченото чисто отопление.

Фотоволтаичната инсталация дава възможност да се създаде сграда с ниска или нулева енергия. Чрез производството на собствено електричество и съхраняването му в мрежата или в домашно енергийно хранилище, домакинството е в състояние да задоволи нуждите си от битова топла вода, захранване на домакински уреди, отопление и вентилация. Преобразуването на слънчевата светлина в електричество чрез фотоволтаични модули осигурява стабилен и неизчерпаем източник на зелена енергия, чието производство има много по-малък въглероден отпечатък от използването на изкопаеми горива. На свой ред, комбинацията от две технологии, използващи възобновяеми енергийни източници, каквито са фотоволтаици и термопомпи, позволява да се създаде така наречената система за пасивни къщи, т.е.не се доставя енергия отвън. На практика интеграцията на тези две решения означава, че потребителят може да намали разходите за отопление и електричество до почти нула и да стане до голяма степен независим от външните доставчици на топлинна и електрическа енергия.

– Ние от Klima-Therm Group искаме да предоставим на нашите клиенти най-модерните технологии в ОВК сектора, базирани на възобновяеми енергийни източници. Компанията систематично реализира тази цел, като допълва гамата от продукти от ВЕИ, като първо се фокусира върху увеличаване на продажбите на термопомпи въздух-вода и механични вентилационни устройства с рекуперация на топлина. Вторият, продължаващ етап на дейност, е да се разшири предложението с фотоволтаични модули и – на следващия етап – да се създаде акумулатор на енергия заедно с допълнителни модули, като инвертори за фотоволтаична инсталация, комплекти клапани, вентилаторни конвектори и хибридни батерии с инвертор . Убедени сме, че тези продукти ще се впишат перфектно в съвременните тенденции, осигурявайки ни по-нататъшна възможност за растеж – заключава Войчек Бялаш, директор продажби на марката KAISAI.

Монокристалните фотоволтаични модули STPXXXS / 350-370 / 360-380 / 435-455W на KAISAI се отличават със специален клетъчен дизайн, който позволява по-нисък ток, което значително подобрява ефективността им и намалява загубите, поради частично засенчване и износване на клетките, като същевременно увеличава капацитета на преобразуването на слънчевата енергия. Фотоволтаичните модули KAISAI ще бъдат налични до края на април 2021 г. в търговската мрежа на KAISAI. Всички предлагани модели идват с 25-годишна гаранция за изпълнение и пълна сертификация, потвърдена от акредитиран независим институт VDE.