препоръки

KLIMATYZATORY-TYPU-SPLIT_new

климатични Сплит системи

Домашната климатизация не е вече лукс достъпен само за богатите! Тя е решение достъпно за всеки и има редица предимства. Климатикът осигурява комфорт не само в горещите дни. Той позволява свободно да контролирате температурата във вашия дом, апартамент, офис или малък търговски обект, заменяйки или допълвайки отоплителната система. Предимствата на климатичните системи обаче не спират дотук, защото инсталацията им се оказва чудесен начин да се грижите както за Вашето здраве, така и за здравето на всички обитатели. Съвременните климатици елиминират заболявания, причинени от бактерии и гъбички във въздуха.

Освен това комфортът от обитаване на климатизирано помещение се увеличава допълнително от системите за понижаване нивото на влажност и почистване на въздуха. Това е особено полезно през зимата, когато температурата навън Ви възпира да отваряте прозорците. Ако искате да се насладите напълно на комфорта на въздуха, струва си да изберете внимателно Вашия климатик, като намерите този, подходящ за Вашия апартамент, къща, офис, малък магазин или друг малък търговски обект. Можете да избирате между две основни решения – преносим климатик и климатик тип сплит. Първият е с по-ниска цена и по-лесен за инсталиране, но ежедневната употреба на мобилен климатик може да има своите ограничения. В тази ситуация си струва да помислите за климатик тип сплит, който осигурява високо ниво на комфорт на въздуха.

Климатик сплит система

Климатикът сплит система е тих, ефективен и има ниска консумация на енергия. Той е и най-доброто решение за тези, които ценят естетиката. Разнообразието от налични модели означава, че лесно можете да намерите климатик, който да се вписва добре практически във всеки интериор. Какво трябва да знаете за това решение? Как да изберете правилния климатик от този тип?

Как работи?

Климатиците тип сплит се състоят от две тела – външен модул, монтиран извън сградата, и вътрешно тяло, монтирано в помещението.

Предимството, което предлага това решение е, че всички компоненти, генериращи шум, са инсталирани във външното тяло. Вътрешните тела съдържат само безшумни части, което значително подобрява комфорта на потребителите в стаята.

Видове вътрешни тела

Сплит системите могат лесно да се адаптират към интериорния дизайн в различни помещения. Вижте по-долу видовете вътрешни тела, предлагани от KAISAI.

  • Високостенни – както предполага името им, те са закрепени към стената. Те се отличават с дискретен и минималистичен дизайн и работят еднакво добре както в модерния интериор, така и в традиционно декорираните апартаменти.
    Предимството им е сравнително опростен монтаж, който по никакъв начин не изисква промяна на интериора.
  • Касетъчни – решение за приложение в апартаменти и офиси с окачени тавани. Предимството, което осигуряват, е практически нулева намеса в интериорния дизайн на помещението, като единственият видим елемент е решетка с декоративен корпус, поставена между панелите на тавана.
  • Подово-таванни – дизайнът им позволява да бъдат фиксирани както към тавана, така и към пода  в зависимост от възможностите на помещението

  • Канални – тези вътрешни тела са скрити в окачен таван и потребителя вижда единствено входните и изходни решетки


По отношение на производителността и функционалността четирите решения по-горе са доста сходни. Разликите са в техния външен вид и технология на сглобяване и това трябва да определят избора ви на типа вътрешно тяло. За къщи и апартаменти по-често се избират стенните климатици. Ако обаче търсите ефикасна система за вашия офис, магазин, сервиз или склад, тогава изборът на касетъчни, подово-таванни или канални климатични системи би бил по-добър.